10.01.2012

GeriDönüşüm

Merhaba Arkadaşlar;

Biliyorum uzun zamandır yazmayarak sizleri merakta bıraktım. Bu uzun süreç boyunca neler olmadı ki? Ama merak etmeyiniz bu ara verdiğim dönemin acısını çıkartacağım. Şimdilik GeriDönüşümün tadını çıkartalım ve Çöplerimizi uygun şekilde ayırdıktan sonra onlar için özel ayrılmış yerlere onları yerleştirelim.

Şimdi aklınızdan bu adam ne demek istiyor diye bir düşünce geçmiş ise çok dert etmeyiniz. İleriki zamanlarda GeriDönüşümü açıklayacağım.

Şimdi önümüzdeki konulara bakacak olursak çok ilginç konular bizleri bekliyor.
Öncelikle biraz heyecan yaratalım :P. Bu hafta içerisinde paylaşmayı planladığım PIC16F877A ile yazılmış bir oyun var. ( Oyun dediysek araba yarışı değil led buton falan :)). Burada ilginç olan ve paylaşmak istiyor olmamın sebebi bu oyunun içerisinde random sayı üretiyor olmam. Çok büyük hayellere kapılmayınız çok acayip bir random üretme methodu değil lakin güzel bir yöntem.

İkinci olarak C# ta yazdığımız Seriport haberleşme kodunun bir de devresi var ki PIC16F690 ile yazılmış onu da sizinle paylaşacağım. Orada da işin Devre kısmını görmüş olacağız ve seriport haberleşmesinin kolaylığını öğreneceğiz.

Tabi bu arada C# çı arkadaşları da unutmadık. Onlar içinde basit bir USB-HID cihaz ile haberleşme nasıl yapılır onu göstereceğiz.

Tabi bu yazıları yazarken kaybolduğum dönemde olan bitenden sizleri haberdar edeceğim. En nihayetinde burası tecrübe aktarım noktam.

Şimdilik hoşçakalın.


Görüşmek Üzere;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder